Kerro mielipiteesi Kemijärven biojalostamosta

002-1.jpg

Julkaistu 2016-09-14 13:07:14 CEST.

Boreal Bioref Oy suunnittelee Kemijärvelle biojalostamoa, joka sijoittuisi Patokankaan alueelle, entisen Stora Enson sellutehtaan alueen pohjoispuolelle. Hankkeelle on käynnistetty ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskevan lain (468/1994) mukainen YVA-menettely. YVA-menettelyssä selvitetään hankkeen olennaisimmat vaikutukset, joihin kuuluvat myös ihmisiin kohdistuvat vaikutukset. Tämän vuoksi asukkaat ja muut asianosaiset tai asiasta kiinnostuneet ovat tärkeässä roolissa vaikutuksia arvioitaessa, sillä he tuntevat lähiympäristönsä ja ovat täten tärkeä tietolähde ja selvityksen tukiverkosto. Ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia arvioidaan kuulemisten avulla. Yksi osa kuulemista on tämä kysely, jolla kartoitetaan mielipiteitä hankkeesta ja sen vaikutuksista.

Boreal Bioref photari.jpg

Asukaskysely


Boreal Bioref Oy suunnittelee Kemijärvelle biojalostamoa, joka sijoittuisi Patokankaan alueelle, entisen Stora Enson sellutehtaan alueen pohjoispuolelle.

Hankkeelle on käynnistetty ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskevan lain (468/1994) mukainen YVA-menettely. YVA-menettelyssä selvitetään hankkeen olennaisimmat vaikutukset, joihin kuuluvat myös ihmisiin kohdistuvat vaikutukset.

Tämän vuoksi asukkaat ja muut asianosaiset tai asiasta kiinnostuneet ovat tärkeässä roolissa vaikutuksia arvioitaessa, sillä he tuntevat lähiympäristönsä ja ovat täten tärkeä tietolähde ja selvityksen tukiverkosto. Ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia arvioidaan kuulemisten avulla. Yksi osa kuulemista on tämä kysely, jolla kartoitetaan mielipiteitä hankkeesta ja sen vaikutuksista.

 Nyt on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa hankkeeseen! Hankkeen (http://borealbioref.fi) sekä kaupungin (http://www.kemijarvi.fi/asukkaalle) sivuilta löytyy linkki, jonka kautta pääsee kyselyyn sekä lisätietoihin hankkeesta. Mikäli ette halua tai pysty vastaamaan internetissä, kyselylomakkeita löytyy tulostettuna palvelupiste Sortteerista (Vapaudenkatu 8) sekä kirjastosta (kulttuurikeskus, Hietaniemenkatu 5). Tulostettuja lomakkeita saa myös postitse pyytämällä YVA- konsultilta.

Sirpa Torkkeli
Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki
puh.020 753 7174
sirpa.torkkeli@sweco.fi

KYSELYN VASTAUSAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Tallenna

Takaisin