Kauppasopimus allekirjoitettiin

mmexport_pic1-002.jpg

Julkaistu 2017-07-04 13:24:17 CEST.

Boreal Bioref Oy allekirjoitti Kiinan matkan aikana merkittävän biotuotteita koskevan kauppasopimuksen.

Kauppasopimus allekirjoitettiin

Boreal Bioref Oy:n edustajat toimitusjohtaja Heikki Nivala ja rahoitusasiantuntija Fredrik Creutz osallistuivat pääministeri Juha Sipilän kauppavaltuuskunnassa pääministerin Kiinan vierailuun 26. – 30.6.2017.

Boreal Biorefin ja CAMCEn edustajat jatkoivat Kemijärven biojalostamoinvestoinnin rahoitusta, suunnittelua ja rakentamista koskevia neuvotteluja sekä yhtiöiden välillä että mm. investointia rahoittavien pankkien ja muiden investoijien kanssa. Kiinassa Kemijärven biojalostamoinvestointi on hyvin tunnettu ja se nähdään tärkeänä investointina maiden välisen kaupan kehittämisessä.

Vierailun aikana Boreal Bioref allekirjoitti myös ensimmäisen off-take- kauppasopimuksensa* johtavan kiinalaisen paperintuottajan Huatai Groupin kanssa. Sopimuksen allekirjoittivat Heikki Nivala ja Huatai Groupin puheenjohtaja Li Jianhua. Puheenjohtaja Li ei ole ainoastaan Huatai-ryhmän puheenjohtaja, vaan myös merkittävä johtaja kiinalaisessa paperiteollisuudessa ja edustaja Kiinan kommunistisessa puolueessa. Hän on tällä hetkellä Kiinan Paperi-kauppakamarin puheenjohtaja ja Kiinan Paperiliiton varapuheenjohtaja. Hän on myös puoluekomitean sihteeri, ja hän oli 9., 10., 11. ja 12. kansankongressin varajäsen. Li on vieraillut useaan otteeseen Suomessa ja hän tuntee hyvin suomalaisen paperi- ja selluteollisuuden toiminnan.

Allekirjoitettu off-take-sopimus on laaja ja kooltaan merkityksellinen, ja se on selkeä osoitus Boreal Biorefin tuotteiden kiinnostavuudesta maailman merkittävimmillä markkinoilla Kiinassa. Puheenjohtaja Li katsoo, että sopimus on molempia osapuolia hyödyttävää ja se muodostaa perustan pitkäaikaiselle yhteistyölle.

Myös pääministeri Sipilä tapasi sekä CAMCEn että muiden Boreal Biorefin yhteistyökumppaneiden, mm. Huatai Groupin johtoa. Tapaamisissa pääministeri kertoi Suomen hallituksen tavoitteista biotalouden kehittämisen osalta ja korosti investointien suurta merkitystä Suomen talouden kehityksen kannalta. Pääministeri totesi, että Suomen hallitus toivottaa tervetulleiksi investoinnit biotalouteen, ml. Kemijärven biojalostamoinvestointi.

*Off-take kauppasopimus on pitkäaikainen kauppasopimus, jolla osapuolet sitoutuvat tuotteita koskevaan kaupankäyntiin sopimuksessa kirjatuin ehdoin.

mmexport_pic2.jpg

Takaisin